Alles over een uitvaart in Groningen

Regel je eigen uitvaart

De kop van dit artikel zal veel mensen niet heel erg aanspreken. Dat is logisch want iemand die gezond is en volop in het leven staat wil natuurlijk niet veel bezig zijn met zijn of haar eigen uitvaart. Toch is het best belangrijk een aantal zaken te regelen bij leven. Iemand die slechts een paar kleine basis zaken heeft geregeld laat zijn nabestaanden niet achter met allemaal vragen.

Wil jij je eigen uitvaart voorbespreken met een uitvaartverzorger? Bel dan geheel vrijblijvend met het nummer 050 - 820 0674 (24/7) voor een uitvaartverzorger in jouw buurt.

Het komt helaas nog wel eens voor dat een uitvaartondernemer bij een familie komt waar iemand plotseling is overleden. Als de uitvaartondernemer dan vraagt of men kiest voor een begrafenis of crematie dan weten de nabestaanden eigenlijk helemaal niet wat hun overleden dierbare wilde. Het kan in die gevallen voorkomen dat nabestaanden er onderling maar moeilijk uitkomen en dat kan voor heel wat extra stress en verdriet zorgen na een overlijden. Het is daarom van groot belang om een aantal zaken te regelen of ze in ieder geval te bespreken met een naaste.

Hoe leg je je (uitvaart) wensen vast

Er zijn verschillende manieren om je uitvaartwensen vast te leggen. Er zijn zaken die helemaal officieel geregeld kunnen worden, maar er zijn ook zaken die al geregeld kunnen zijn door er eens over te praten.

Sommige mensen kiezen er voor om een aantal dingen op papier te zetten. Zo kan men bijvoorbeeld opschrijven of ze begraven willen worden of gecremeerd. Er kan wat worden opgeschreven over de (eventuele) wensen voor de uitvaartplechtigheid. Maar er kan natuurlijk ook al worden nagedacht over de condoleance. Op al deze gebieden is in Groningen volop keuze. Mensen die een uitvaart helemaal naar eigen wens en smaak willen regelen kunnen zich door deze website laten inspireren. Ontdek dat er veel meer mogelijk is dan een standaard uitvaart. In de infotheek staan verschillende onderwerpen op een rij.

Mensen die meer willen weten over het vastleggen van hun (uitvaart) wensen kunnen in de infotheek van Uitvaart.nl uitgebreide informatie vinden in het hoofdstuk wensen vastleggen.

Lichaam ter beschikking van de wetenschap

Sommige mensen willen hun lichaam na overlijden beschikbaar stellen aan de wetenschap. De lichamen van deze mensen worden overgebracht naar de afdeling anatomie van het UMCG. Mensen die hun lichaam te beschikking willen stellen dienen bij leven een wilsbeschikkingformulier te sturen naar de afdeling anatomie van het UMCG. Mensen die een wilsbeschikking hebben verstuurd ontvangen een bevestigingsbrief van het UMCG. Het lichaam van een overledene kan alleen worden aangenomen als men beschikt over zowel een wilsbeschikking als de bevestiging van het UMCG.

Kijk in het hoofdstuk Ter beschikking van de wetenschap in Groningen voor uitgebreide informatie over wanneer een overledene moet worden overgebracht naar de afdeling anatomie, hoe ziet de uitvaartplechtigheid er uit? Wordt elk lichaam aangenomen? Wat doet men in het UMCG met het lichaam van een overledene?

Uitvaart vanaf 1.515 euro

In Groningen kan je al een compleet verzorgde uitvaart regelen vanaf 1.515 euro. Binnen dit pakket vallen onder andere het overbrengen van de overledene naar een uitvaartcentrum en het crematorium. Het verzorgen van de overledene en de crematie. Na een maand kan je bij het crematorium de as van de overledene ophalen. Bestel dit pakket op www.budgetcrematie.nl/direct of bel met nummer 050 - 820 0674

Intiem afscheid
Het is ook mogelijk om een persoonlijke en toch goedkope uitvaart te regelen waarin ruimte is voor een kort afscheid. Pakket ‘Intiem’ biedt de mogelijkheid voor een kort afscheid met maximaal 12 personen een uur voor de crematie. Je kan dit afscheid naar eigen inzicht invullen om zo op persoonlijke en passende wijze afscheid te nemen en nog even bij de overledene te zijn.

Pakket intiem kan je al regelen vanaf 2.035 euro. Bestel dit pakket op www.budgetcrematie.nl/intiem of bel met nummer 050 - 820 0674

Uitgebreid afscheid
Het is ook mogelijk om voor een scherp tarief een compleet verzorgde uitvaart te regelen. Inclusief een rouwbezoek (een uur voor de crematieplechtigheid), een plechtigheid in de aula van het crematorium en een condoleance met koffie en thee. Vanaf de dag van de melding zal een uitvaartverzorger je helpen om alle wensen voor het afscheid te bespreken.

Pakket uitgebreid kan je regelen vanaf 4.095 euro. Bestel dit pakket op www.budgetcrematie.nl/uitgebreid of bel met nummer 050 - 820 0674

Begrafenis in Groningen

Een begrafenis is doorgaans wat duurder dan een crematie. Dit prijsverschil zit hem in de kosten die door de begraafplaats in rekening worden gebracht voor de grafrechten en het onderhoud. Budgetcrematie.nl kan een begrafenis regelen vanaf 2.235 euro. Dit is inclusief een begrafenis in een algemeen graf voor de duur van tien jaar. Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een ander graf.

Kijk voor de mogelijkheden op www.budgetbegrafenis.nl of bel met nummer 050 - 820 0674.

Overlijden in regio Groningen melden?
Bel nu direct: 050 - 820 0674