Alles over een uitvaart in Groningen

Eenzame uitvaart in Groningen

Gemiddeld een of twee keer per jaar komt het voor dat een Groninger komt te overlijden die een uiterst eenzaam leven had. Het gaat dan om mensen waarvoor niemand achterblijft die de uitvaart kan regelen. De gemeente Groningen zorgt ervoor dat ook deze mensen een waardig afscheid krijgen.

Je kan al een eenvoudige compleet verzorgde uitvaart regelen vanaf 1.515 euro. Bel voor informatie of het regelen van een uitvaart met nummer 050 - 820 0674 (24/7).

Een eenzame uitvaart is doorgaans een sobere uitvaart. Omdat er geen familie of vrienden zijn die de uitvaart komen bijwonen zorgt de gemeente ervoor dat de overledene wel op een respectvolle manier wordt begraven. In Groningen zorgt de stadsdichter ervoor dat er tijdens de uitvaart een gedicht wordt voorgelezen. Dit is een gedicht dat de stadsdichter speciaal voor de overledene heeft geschreven. Bij de sobere plechtigheid zijn doorgaans ook enkele ambtenaren aanwezig zodat de overledene niet zonder aanwezigheid van belangstellenden wordt begraven. Het kan ook zijn dat raadsleden aanwezig zijn bij de uitvaart van een eenzaam overleden Groninger.

Kosten eenzame uitvaart

De kosten van de uitvaart van een eenzaam overleden Groninger zijn voor de gemeente. De gemeente zal na overlijden eerst uitzoeken of de overledene iets van waarde heeft achtergelaten. Als dat het geval is of als er sprake is van een uitvaartverzekering dan worden de kosten daarmee voldaan. In dat geval zal de gemeente de uitvaart alleen organiseren en niet betalen. Kijk in het hoofdstuk Uitvaart op kosten gemeente Groningen voor meer informatie over dit onderwerp.

Overlijden in regio Groningen melden?
Bel nu direct: 050 - 820 0674